Kenteken check

Doe nu een kenteken check

Veel mensen doen al regelmatig kenteken checks. Dit kan zijn vanuit een algemene interesse voor auto’s en andere voertuigen.
Het kan zijn omdat je bij een garage werkt en informatie wilt opzoeken over een auto die je wilt overnemen.
Ook steeds meer particulieren komen erachter dat het heel verstandig is om de kenteken check te doen bij de aankoop van een tweedehands auto.

Waarom het verstandig is een kenteken check te doen bij de aankoop van een auto

Ben je op zoek naar een nieuwe tweedehands auto, of heb je er zelfs al eentje op het oog?
Ga dan niet over tot de aankoop voordat je de kenteken check hebt gedaan. Je kunt door een kenteken check voorkomen je dat je een enorme miskoop doet en nog meer kwijt bent aan reparaties en onderhoud dan aan de auto zelf.

Nu krijgt u allerlei relevante gegevens over de auto zoals het aantal kilometers dat de auto heeft gereden. Bijvoorbeeld hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad maar, ook of de auto altijd netjes voor de APK is geweest en ook de eventuele reparaties die zijn uitgevoerd. Maar de kenteken check laat ook zien hoeveel verschillende nieuwe onderdelen voor je toekomstige auto kosten en wat de auto je ongeveer gaat kosten in verbruik.

Na de kenteken check is het beter onderhandelen

Nu je de kenteken check hebt gedaan heb je een heel sterke onderhandelingspositie gekregen. Je hebt nu allerlei technische en praktische informatie over de auto. Als de gegevens van de RDW kenteken check erop wijzen dat de auto niet heel netjes onderhouden is kun je twee dingen doen. Je ziet af van de aankoop en gaat op zoek naar een beter onderhouden model. Of je gaat flink afdingen, je wilt natuurlijk niet teveel voor zo’n auto betalen en krijg je de auto misschien wel voor een schijntje mee naar huis. Hiermee heb je eventuele onderhoudskosten al gedekt.

Check ook eens de gegevens van je huidige auto

Voer het kenteken in van je huidige auto en bekijk welke informatie er over te vinden is. Of bekijk eens het laatst uitgegeven kenteken en welke auto hierbij hoort. Je kunt heel verrassende informatie tegenkomen. En natuurlijk spreekt voor zich dat als je je auto gaat verkopen je ook eerst de RDW kenteken check doet. Met goede kennis over je auto, kan je het maximale bedrag ophalen.

U kunt via de onderstaande tool ook een kenteken check uitvoeren op onze website!

kenteken check

Related Posts

Leave a Reply

Advertentie

Kenteken check


Laatst uitgegeven kentekens

PersonenAuto
Uitgegeven op:
Motor
Uitgegeven op:
Bedrijfsauto
Uitgegeven op:
Aanhangwagen / Caravan
Uitgegeven op: