Het kentekenbewijs moet compleet zijn

Mocht het nu zo zijn dat de verkoper van het voertuig dat u wilt kopen of zojuist gekocht heeft het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt is, moet de verkoper dit eerst opnieuw bij het RDW aanvragen. Dit is mogelijk via onderstaande link.
Nieuw kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode aanvragen

Overschrijven bij het juiste loket

Hieronder leggen we uit hoe u het kenteken overschrijft:
1. De verkoper heeft de volgende documenten nodig:
– Het originele tenaamstellingsbewijs
of met een nieuwer kenteken
– De kentekencard en de tenaamstellingscode
2. Bovenstaande documenten moeten worden meegenomen naar de locatie waar u het kenteken op uw naam gaat laten zetten. Hiervoor is ook een legitimatie bewijs nodig.
Een rijbewijs is ook een geldig legitimatie bewijs in dit geval.
3. Vervolgens gaat de medewerker van het loket waar je op dat moment bevind het voertuig overschrijven op uw naam. Wanneer u heeft betaald, krijgt u een bon waarop de eerste 4 cijfers van de nieuwe tenaamstellingscode staan (bewaar deze goed).
4. Ook krijgt de verkoper een vrijwaringsbewijs, hiermee kan hij aantonen dat het voertuig is overgeschreven en dus niet meer onder zijn verantwoordelijkheid valt.
5. de RDW stuurt een brief met daarop bevestigd een nieuwe kentekencard en het laatste deel van de tenaamstellingscode (in de lege vakjes moet u dus de 4 cijfers invullen die u op de bon heeft gekregen zoals beschreven in stap 3).
U krijgt overigens geen kentekencard als het voertuig eigendom is van een lease maatschappij.

kenteken overschrijven